MER ÄN BARA BARNFOTOGRAF

Vi gör det mesta inom fotografering bortsett från flygfoto, men samtidigt har vi några områden som vi valt att fokusera lite extra på. Det absolut roligaste är när vi får in barn i studion. Gärna i sällskap av föräldrar och nära anhöriga som också vill vara med på ett litet hörn. Porträttering av barn och familjer i livets olika skeden har kommit att bli vår huvudinriktning.

Vi tycker det är jätteroligt när en ny bekantskap kommer in för att fota en gravidmage. Ännu roligare blir det när den nya mamman kommer in för att fota sitt nyfödda barn några veckor senare. "Grädden på moset" är när hela familjen återvänder för familjebilder efter veckor, månader eller år. Vårt mål är att alla våra kunder ska längta efter att få komma tillbaka till oss.

Förutom porträtteringen av familjer gör vi även uppdrag för olika företag där vi gör allt från personalporträtt till interiör och produktbilder.

Image

HUR GÅR EN FOTOGRAFERING TILL?
FRÅN BÖRJAN

Hos oss är all studiofotografering helt kostnadsfri. Detta koncept har vi valt för att du som kund ska känna dig helt säker på att du får det du vill ha innan du betalar.

FOTOGRAFERING

Vid fotograferingen är det dina önskemål som står i fokus. Vi hjälper dig att utveckla dina idéer för att de ska passa bra på bild. Om du saknar idéer ser vi givetvis till att ta bra bilder ändå.

EFTERÅT

Efter fotograferingen kan du i lugn och ro titta igenom bildmaterialet i ditt hem. Om du av någon anledning inte skulle vara nöjd behöver du inte beställa något.

SLUTLIGEN

Om du är nöjd, väljer du ut bilderna du vill ha och meddelar oss via mejl eller telefon. Efter några dagar kan du hämta ut bilderna hos oss eller få dem hemskickade.

Image

NYFÖDD

Bästa tiden för en nyföddfotografering är mellan dag 4-12. Anledningen till detta är att barnet sover som bäst de första dygnen och är väldigt ”formbara ” då de legat så mysigt i magen. Dag för dag blir de starkare och mera vakna. Detta brukar innebära fler miner, kisande ögon och spretande armar/ben vilket inte alltid gör sig lika bra på bild 😊 Då vi gärna vill ha dessa små sovandes under fotograferingen är det bra om vi bokar en tid då ni vet att barnet sover som bäst.

Mata gärna så nära inpå fotograferingen som möjligt, det går även jättebra att låna våran soffa inne i studion och mata just innan vi börjar fota.

Det är alltid barnet som bestämmer hur länge vi behöver/kan fota, så se till att planera in gott om tid. En normal session tar mellan 1-3 timmar.

Slutligen, välj gärna löst sittande kläder och släpp på blöjan en stund innan för att undvika röda märken på huden. Ett ombyte till både förälder och barn kan vara bra då olyckan är framme mer ofta än inte 😊 Har ni några speciella kläder, en filt eller kanske en nalle som betyder lite extra mycket för er, så ta gärna med detta till studion.

Image

BARN

Barn bör vara utvilade och mätta när ni kommer till fotograferingen. Tänk på era rutiner och välj den tid som passar barnen bäst. Eftersom barn är barn och inte alltid går att styra bör ni inte ha någon tidspress när ni kommer till oss. Ibland går det fort men andra gånger kan det bli uppehåll för mellanmål, toalettbesök eller andra bestyr. Vi utgår alltid från ert barn och tar den tid som krävs får att få de absolut bästa bilderna.

Ofta kan det vara bra att vänta tills barnet lärt sig att sitta själv innan man bokar tid för fotografering.

NÅGRA TIPS PÅ SAKER ATT TA MED
 • Fäll, nallar, snuttefilt eller annat som gör att barnen känner sig trygga.
 • Favoritleksaken eller något annat kul som ni vill ha med på bild.
 • Ombyte ifall ni vill ha olika kläder på bild men även utifall att olyckan skulle vara framme.
 • Något form av mellanmål.
 • Om ni vill ha syskonbilder är det fint om barnen kan ha liknande/matchande kläder eller något tema.

Slutligen får du gärna ta bort matrester och annan smuts från barnets ansikte.

Image

GRAVID

Vanligtvis brukar man ta gravidbilder någonstans vid gravidvecka 32-35 då magen ännu inte hunnit bli allt för stor. Vill du ta tidigare eller senare går det givetvis också bra. Ett förslag från oss är att du kommer in i slutet av graviditeten för att fota gravidbilder och återvänder med barnet för att ta mor & barn bilder när barnet bara är några dagar gammalt. Sessionerna kostar inget och vi kan klippa ihop kollage eller olika bildserier från båda tillfällena.

NÅGRA TIPS PÅ SAKER ATT TA MED
 • Lite finare underkläder då dessa ofta syns på bilderna.
 • Något som symboliserar barnet (kan vara en namnskylt, ett par små skor, en nalle eller nästan vad som helst annat).
 • Barnets far och eventuella syskon om de redan finns sådana 🙂

Tänk till på klädval. Klänning brukar passa bättre än byxor och tröja. Ljusa plagg passar ofta bäst till ljusa bilder.

  Image

  FAMILJ

  Tänk till på vilka kläder ni väljer. En röd tråd eller ”klädkod” kan vara bra att bestämma i förväg. Mer om kläder finns nedan.

  Om ni har barn med, se till att även läsa under kolumnen barn här ovanför.

  NÅGRA TIPS PÅ SAKER ATT TA MED

  Om ni har något föremål som karaktäriserar er familj och som ni vill ha med på bild får ni gärna ta med denna. Kan vara en fotboll, en gitarr, ett klubbmärke eller nästan vad som helst annat.

  Image

  KLÄDVAL FÖR TIDLÖSA BILDER

  Här kommer lite tips om hur ni kan tänka med klädvalet inför fotograferingen. Känslan i en bild kan styras mycket utifrån vilka kläder du har på dig och det finns en del tips på hur man kan få en mer harmonisk bild utifrån klädvalet. Men det är allra viktigast att du klär dig i något du känner dig bekväm i.

  Några tips
  • Undvik kläder med tryck och text, stora mönster och mycket kontraster. Det tar lätt uppmärksamheten från ansikten och bilden i övrigt. Enfärgade plagg i neutrala färger är oftast det bästa.
  • Ljusa kläder passar ofta bäst till ljusa bilder. Då blir det mer fokus på människorna istället för kläderna.
  • Är ni flera på bilden kan det vara värt att ägna en extra tanke inför klädvalet. Väljer ni kläder med matchande färgtoner får ni en fin enhetlig bild och ni får automatiskt en mer behaglig bild för ögat att se på. Välj gärna ganska neutrala kläder då starka färger ibland har en tendens att ta över bilden.
  • Personliga accessoarer kan vara en krydda som ger en bra bild det lilla extra. Det kan vara en favorithatt, en nalle, ett halsband eller nästan vad som helst.
  • Håll en eventuell klädkod enkel. Om ni vill samla hela släkten på bild och bestämmer att alla ska ha gröna byxor och rosa kavaj kommer ni att få problem. Välj istället något som finns i allas garderob. En vit t-shirt och vanliga blåjeans är en kombination som vi kan rekomendera.
  • Bar hud (framförallt på barn) blir ofta väldigt fint på bild. Så var inte rädd för korta ärmar och lämna gärna underbyxorna till klänningen hemma.
  • Alla regler och råd vi staplat upp ovan går att bryta om ni så önskar. 🙂
  Image