FOTOGRAFER OCH FAMILJ

Phokus startade vi 2014 som en hobbyverksamhet vid sidan av våra "daytime-jobs". Men med tiden växte vår kärlek till fotograferingen och alla underbara människor vi får träffa. Sedan 2019 har Jenny haft Phokus som heltidssyssla blandat med jobbet som skolfotograf i Norrbotten.

Vår stora fördel gentemot andra fotografer är att vi alltid försöker vara två under fotograferandet. Den ena kan fokusera på kamera, ljus och se till att allt det tekniska fungerar medan den andra kan lägga fullt fokus på att få fram det där uttrycket eller skrattet som ofta är den viktigaste ingrediensen i en bra bild.

Image
Image
JENNY

En social och glad tjej som äntligen vågat ta steget till fotograf på heltid. Född och uppvuxen i Piteå men flyttade till Luleå 2012 då vi började lägga grunden för det som idag är vår familj. När jag inte arbetar umgås jag gärna med familjen och snubblar runt på en dansbana, eller i skidspåret.

Mina uppgifter ligger främst i att se till så att du som kund har det bra, att du lämnar oss nöjd och helst med ett stort leende på läpparna. När vi har små besökare i studion agerar jag tokig bustant och skämmer ut mig för att vi ska få de stora leendet på bild. Jag jobbar även som skolfotograf, så om ni har hört ryktet om en tokig fotograf-tant som får alla skolbarn att skratta, mot sin vilja, så är jag nog skyldig. 🙂

ANDERS

Med rötterna i tornedalens pärla Övertorneå är det jag som står för det lugna, trygga vemodet i familjen. När jag inte fotograferar jobbar jag som officer på F21. Om jag mot förmodan någon gång skulle få tid över för mig själv åker jag gärna upp till fjällen. Sommartid för att vandra och fiska, vintertid för skidor och skoter.

Det är oftast jag som håller i kameran. När jag inte har kameran i handen springer jag runt och flyttar blixtar, vrider på rattar och trycker på knappar. I övrigt stöttar jag min underbara fru i allt hon kan tänkas behöva.

EMMY & EMIL

Vi är två busungar i våra bästa år. På vårt "daytime-job" hänger vi på förskolan/skolan och förgyller vardagen för våra fröknar. När vi inte är där ägnar vi oss gärna åt våra fritidsintressen som är, i fallande ordning, klättra, snurra, hoppa, springa och spela fotboll.

Vår främsta uppgift är att vara inspirationskälla åt våra föräldrar. Ibland ställer vi upp som modeller när pappa behöver testa någon ny ljussättning och andra dagar kan vi "hjälpa" mamma med bokföringen. Ibland får vi även följa med till studion och då gör vi alltid vårt bästa för att de små besökarna ska ha en rolig stund.